תאריך חורבן בית המקדש

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 14/11/18 15:56 ו בכסלו התשעט

שאלה

מתי נחרב בית המקדש הראשון?

תשובה

לשואלת שלום,

בדבר זה יש אי-בהירות מסויימת בעקבות תעלומת "השנים החסרות", שטרם ניתנה עליהן תשובה חותכת (להרחבה - קראי כאן )

לגבי תאריך חורבן בית המקדש הראשון על ידי נבוזראדן, השליח של נבוכדנצר מלך בבל, הדעות הן כדלהלן:

א. לפי החיבור 'סדר עולם רבה' על ידי חכמים, בית המקדש נחרב בשנת 422 לפנה"ס , שהיא שנת ג'של"ח 3338 לבריאת העולם.

ב. לפי המחקר ההיסטורי בית המקדש נחרב בשנת 586 לפני הספירה הנוצרית, שהיא שנת ג'קע"ה, 3175 לבריאת העולם.

תיאור החורבן מופיע בספר מלכים ב פרק כה:

(ח) וּבַחֹדֶשׁ הַחֲמִישִׁי בְּשִׁבְעָה לַחֹדֶשׁ הִיא שְׁנַת תְּשַׁע עֶשְׂרֵה שָׁנָה לַמֶּלֶךְ נְבֻכַדְנֶאצַּר מֶלֶךְ בָּבֶל; בָּא נְבוּזַרְאֲדָן רַב טַבָּחִים עֶבֶד מֶלֶךְ בָּבֶל יְרוּשָׁלִָם; (ט) וַיִּשְׂרֹף אֶת בֵּית ה' וְאֶת בֵּית הַמֶּלֶךְ, וְאֵת כָּל בָּתֵּי יְרוּשָׁלִַם וְאֶת כָּל בֵּית גָּדוֹל שָׂרַף בָּאֵשׁ".

והשאלה מתי בדיוק מלך נבוכדנצר, וכמה זמן נמשכה מלכות פרס.