שתיה אחרי קידוש

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 04/11/19 15:12 ו בחשון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

בשבת בבוקר בבית הוריי אנחנו נוהגים לעשות קידוש על היין ומיד לאחר מכן המוציא וסעודה. בעלי רגיל לעשות קידוש על יין, לאכול עוגה ולשתות, ולאחר שעתיים או יותר לעשות המוציא ולאכול סעודה. השאלה שעלתה היא: האם צריך לברך על משקאות שנשתה בתוך הסעודה לאחר ברכת המוציא, אם ננהג בביתנו כפי שנוהג בעלי?

תודה

תשובה

את מתכוונת כמובן ליין בתוך הסעודה. על שאר המשקאות לא מברכים הם חלק מהסעודה רק היין הוא משקה חשוב ומברכים עליו בתוך הסעודה.

בגלל ההפסקה של שעתיים צריך לברך מעין שלוש אחרי הקידוש והעוגות, ולכן על היין שבתוך הסעודה צריך לברך מחדש