שריטה בתפילין

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 25/07/19 17:00 כב בתמוז התשעט

שאלה

שלום,

בעת שהנחתי תפילין, בזמן ליפוף שאר הרצועה של תפילין של יד על כף היד, שרטתי בטעות עם הציפורן את הרצועה, דבר שהותיר סימן עליה.

רציתי לשאול האם יש לנקוט בצעדים מסוימים/תפילות מסוימות לאור המקרה.

תודה רבה על הזמן שאתה מקדיש לענות על שאלתי!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום,

עליך לצבוע את החתך עם צבע שחור. לכתחילה יש להשתמש בדיו, ואפשר גם בטוש.

עד אז, מותר לך להניח ולברך על התפילין כרגיל.

הסיבה לכך היא שצבע השחור לתפילין הוא לנוי, ולא מעכב.

(רמב״ם הלכות תפילין פרק ג הלכה יד | ילקוט יוסף סימן לג)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן