שקר להורים

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 22/12/19 09:14 כד בכסלו התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

היום בבוקר הוריי התקשרו אליי בדחיפות, הם ניסו להשיג אותי בפלאפון ואבי אפילו הגיע עד אליי הביתה ועלה בזמן שאני כבר הייתי בראיון עבודה ואמי שכחה את הטופס של הדואר וחיכתה המון זמן בדואר סתם,

אבל שכחתי את הפלאפון לילה לפני ... לכן לא עניתי להם

הם צעקו עלי הרבה ואמרו לי את מטומטם שעות אנחנו מנסים להשיג אותך ממש חוויתי שעה של צעקות וגידופים ברוך השם .

אז השקר היה שאמרתי להם לא ששכחתי את הפלאפון בכולל ,

אלא משום שהוא לא עובד ובאמת הוא לא עבד, אז שמתי אותו בתיקון בעיר ,

משום שאני יודע שההורים לא סובלים שאני אומר "שכחתי" משום שאני מרבה לשכוח לצערי .

אז יוצא שאמרתי להם שהוא בעיר בתיקון והוא לא עבד בבוקר, והם אמרו לי

" אז מסתבר שסתם כעסנו עליך " ונרגעו מעט נדמה לי

האם נהגתי נכון או שעלי היה לומר את האמת שבכל אופן היו ממשיכים ןאף מוסיפים לגדף אותי לא רק שלא עניתי אלא שגם אני בן אדם שכחן חסר אחריות ... ועוד ...

אשמח לתשובה

תשובה

נראה לי שנהגת נכון בסיטואציה הזו, וזה נכנס בכלל מה שאמרו חז"ל שיש לשנות מפני השלום אף שניתן להקשות על כך ממעשה בתלמוד ואכמ"ל.