שני שמות משפחה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 07/12/19 23:54 ט בכסלו התשפ

שאלה

מבחינה הילכתית האם יש משמעות לכך שאישה נשואה תישא שתי שמות משפחה- שלה ושל בעלה?

האם מותר? ואם כן, האם יש חשיבות איזה שם משפחה יירשם קודם?

תודה מראש על המענה.

תשובה

לשואלת שלום,

מבחינה הלכתית אין בעיה להישאר עם כמה שמות משפחה. אמנם לא מצינו שנהגו לעשות כן בדורות האחרונים.

ואפשר לתת טעם מבוסס למנהג, שהרי לפי התורה היהדות נקבעת על פי האם והשיוך המשפחתי (השבטי) מתייחס אחרי האב: "למשפחותם לבית אבותם". לכן משפחת האב היא העיקרית במשפחה החדשה.

בהערת אגב אציין, אם משפחה בוחרת להשתמש בשני שמות, של האב ושל האם,

יש לקחת בחשבון מה יקרה אם בתכם תתחתן עם בן למשפחה שגם בחרה כך.

ברכה והצלחה!