שמירת שבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/11/19 11:39 כז בחשון התשפ

שאלה

התחלתי לשמור שבת ואני מתגורר בבית חילוני

השאלה שלי היא כזאת

אם הטלוויזיה דלוקה אני רשאי לראות מבלי לגעת בשלט?

אשמח אם אקבל ממך אסבר מה כן אוכל לעשות בשבת מבחינת להיות עם המשפחה (חשוב לציין כי אני הולך לבית כנסת קורא תהילים וכו)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ברוך הבא ויישר כוח.

שמירת שבת אפשרית כמובן גם כאשר חיים במשפחה חילונית. אינך חייב לפרוש ממנה. עיקר העיקרים תלוי בהתכוונות שלך.

לאמור: אם יושבים בסלון והטלוויזיה פתוחה, ואתה רוצה לשבת עם המשפחה, והיית יושב אתם גם אם לא הייתה טלוויזיה, ואתה נאלץ לשמוע את הטלוויזיה - הדבר מותר; ברם, אם אתה מתכוון בכוונה לשבת שם כדי ליהנות מהטלוויזיה - הדבר אסור.

זה העיקרון היסודי, ולאור זה תוכל לדעת מה לעשות כמצב המורכב הזה, ובעזרת השם - כשתקים את הבית שלך, אזי לא תצטרך לכל זה.

כל טוב ושמחה גדולה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן