שמירת שבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/09/19 11:36 כ באלול התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב אני ניר אני מתחיל תהליך התחזקות אני שומר שבת

ואני גם מתפלל בלי שההורים שלי יודעים כדיי שלא יכעסו כי הם מאוד יכעסו אחותי חיילת ואנחנו מבקרים אותה כל יום בשבת כך שיוצא שכל שבת שנייה אני צריך לסוע באוטו כדיי לראות אותה אני לא יודע מה לעשות כי אם אני יגיד שאני לא רוצה לבוא הם ישר יצעקו עליי שזה בגלל השבת ויחריכו אותי לבוא מה לעשות ?

תשובה

בס"ד

ניר

שלום וברכה

אשריך שאתה הולך בדרך הישרה, ויש בה חכמת חיים כיצד להתקדם בלא לפגוע בהוריך, דבר המראה על הרגישות הגדולה שלך. עלה מעלה מעלה.

כדי להתקדם בחייך הפרטיים וביחד עם הוריך היקרים, כדאי לדעתי לדבר עם איזה דמות שיש לה השפעה על ההורים שלך, שהם יסבירו להם את המצב המיוחד שאתה נתון בו, וכמו כן שלא יבוא לידי כעס ומריבה, ואדם זה יוכל להעביר את הדברים בחכמה ותבונה, וכך שכל הצדדים יצאו נשכרים, בלא שתצטרך להעלים מההורים שלך את התהליך שאתה עובר. בד"כ פתיחות ודיון משותף מביא לתוצאות חיוביות. על כן תחפש מישהו במשפחה או שכונה או עבודה שיכול לדבר עם הוריך בטוב טעם ולהסביר להם את העניין. כדאי לפתור את כל הבעיה ולא להתמודד כל פעם עם שאלה אחרת.

שבת שלום

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ