שמירת שבת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 18/03/19 13:22 יא באדר ב'

שאלה

לאחרונה התעניינתי בשמירת שבת

ורציתי לשאול : לפי ל״ט מלאכות אסורות בשבת, לדוגמא מלאכה אחת שאני מתעניין בה היא מלאכת ממחק שכמו שבבניית המשכן ״החליקו״ את עורות האילים לצורך הכנת יריעות המשכן - כך גם אסור להחליק את העור בשבת.

השאלה שלי היא לדוגמא : האם אסור לנטול ידיים בשבת, שכן מים מחליקים את העור ?

תשובה

שלום

כל מלאכה היא בעלת אופי וסגנון מיוחד, ביחס לעושה המלאכה, כוונתו, התוצאה, והדרך שבה נעשתה.

מלאכה אינה כל דבר הדומה קצת למלאכת המשכן, אלא דוקא כזו העומדת באותם פרמטרים בסיסיים, שהתבארו בגמרא ובהלכה ביחס אליה.

מותר ליטול מים על היד בשבת.

כל טוב