שמירת עיניים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 07/12/21 10:26 ג בטבת התשפב

שאלה

בס״ד

בוקר טוב כבוד הרב,

אני לא רואה סרטונים לא צנועים ומיניים וכל אבל אני רואה ״אנימה״ שזו אנימציה יפנית וכשאני רואה לפעמים יש שם קטעים שיכולים להראות כמיניים אבל זה חלק שבאנימה ולא כולם ככה למשל ז’אנר באנימה שנקרא ״הנטאי״ שזה כמו פורנו באנימציה.

ויש כאלה שיש להם סיפור עם עלילה מותחת, סיפור אהבה, אלה האנימות שאני רואה בדר״כ אבל לפעמים יש קטעים שיכולים להראות כמיניים (אני משתדל לדלג על הקטעים) למי שצופה באנימה הקטעים האלה רגילים ולא מעוררים יותר מידי עניין אבל רציתי לדעת גם בזה צריך לשמור עיניים?

תשובה

שלום

הכלל הוא שחוץ ממה שאסור לראות חלקי גוף שאמורים להיות מכוסים או קשרים אינטימיים כלשהם בין גברים לנשים, גם כל מה שמעורר את היצר הרע ואת התאווה בתחום הזה, הוא אסור.

כל טוב