שמירת עיניים לנשים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/06/19 10:15 כב בסיון התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב!

בת 20. לצערי נפלתי בשמירת עיניים מספר פעמים, הייתה תקופה ארוכה ממש שלא נפלתי בכלל עד ששוב זה קרה לי, אני באמת משתדלת להתגבר ולעשות תשובה.

העניין הוא שאני מקבלת הצעות לשידוכים ואני ממש מתוסכלת! מצד אחד אני אדם ישר ויהיה לי קשה לחיות עם אדם בהרגשה ששיקרתי לו, ומצד שני אני לא יודעת אם אני אמורה לספר לו שנפלתי...

מה אני אמורה לעשות??

תשובה

שלום

היצר המיני הוא מציאות בריאה שד' ברא באדם.

ההתמודדות עם היצר, מתחלקת לשנים- מאבק בעבירה, וניתוב למצווה.

מאבק בעבירה- הקפידי על איסור ייחוד עם מכשיר מדיה שאין בו סינון. מיצאי חברות שיש בהן יראת שמים שתוכלנה לחזק את דרכך האמונית ולייצר סביבך אוירה של עבודת השם.

ניתוב למצווה- להמשיך לנסות להתחתן, על מנת להקים בית כשר ונאמן בישראל, שעיקרו זוגיות ומשפחה, וכלול בו גם מענה לצורך המיני, בכשרות.

חיזקי ואימצי