שמירת נפש ההורים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/12/19 19:14 כג בכסלו התשפ

שאלה

שלום,

אני בחורה חילונית אך מאמינה מאוד. יש לי ולהוריי יחסים לא טובים עם סבתי, אימה של אימי.

הסבתא מקללת ללא הרף את הוריי, ומאחלת להם מוות ולהתאלמן אחד מהשנייה, מחלות ועוד מגוון ״פנינים״.

אני חרדה מאוד לחיי הוריי ודואגת להם מאוד. רציתי לדעת האם תוכל לסייע ולתת לי נוסח תפילה עבור הוריי, שאוכל בעזרתו לבקש מה׳ שישמור לי עליהם ויציל אותם מקללות כאלה.

*לציין שהאב הוא אב חורג שגידל ואימץ אותי, את אבי הביולוגי אינני מכירה, לכן אבי החורג הוא אבי לכל דבר מבחינתי...

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הקללות בפני עצמן לא צריכות להחריד כמו הכעסים שמביאים לקללות הללו. המשימה האמתית היא לשנות את האווירה. צריך להקשיב לסבתא ולהבין מה מביא אותה לקלל. אולי יש צדק מסוים בכעס שלה. אם אין הצדקה לכעס צריך לחשוב כיצד מרגיעים אותה.

הקללות של סבתא מעידות שהיא מלאה מרירות, צריך לחשוב איך להקל עליה. איך להמתיק לה את החיים. דווקא את כנכדה יכולה לבוא לבקר אותה, להקשיב לה, לשוחח אתה, להנעים לה את החיים. ככל שיהיו לה חיים יותר טובים ונעימים היא תקלל פחות.

באשר לרצון להגן מפני הקללות; את יכולה כל יום להתפלל או להגיד כמה פרקי תהלים.