שמירת נגיעה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/01/20 18:13 יז בטבת התשפ

שאלה

היי, רציתי לשאול על שמירת נגיעה, אני לא מצליחה להתחבר לתשובות שנותנים לי על איסור נידה או על חשש שזה ידרדר, אני יודעת לשמור על עצמי שזה לא יגיע למקומות כאלה.. למה אסור לי לגעת במישהו שאני אוהבת לתת חיבוק או אפילו יד כשצריך מילא עם חברים טובים אבל עם חבר שלי, למה לו אסור לתת לי את המגע הזה כשאני צריכה אותו? אשמח אם תוכל לתת לי תשובה שלא רק מהסיבה ההלכתית של איסור נידה או חשש אלא תשובה שאולי אני יותר יצליח להתחבר אליה

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הרצון לברר.

הבה נתחיל ביסוד העיקרי: היסוד העיקרי של שמירת הלכה אינו מתחיל מהשאלה האם אנחנו מתחברים. הוא מתחיל בכך שאנו עושים את רצון ה׳. ההלכה אומרת שאסור לגעת בין המינים כאשר הם אינם נשואים ואנחנו שומרים את דבר ההלכה.

ואחר כך, אנחנו מנסים להבין את מה שניתן.

ואנחנו מבינים שהנושא אכן אינו מתחיל בשמא נידרדר.

הוא מבוסס על אמונת היסוד שהקשר בין איש ואישה צריך להיות פירמידה שלמה – לא גופנית בלבד, אלא מקשר הקודש של אירוסין, ועד למימוש המלא של חיי הנישואין. הקשר הגופני המנותק מהפירמידה הזו – היא אסורה, והיא גם מוטעית, כי היא מעצימה היבט אחד של הקשרים בין איש ואישה (מיניות), ומתעלמת מכל הסולם המלא.

על כן, הדרך הראויה היא לבנות את הסולם המלא, מפיסגת הקדושה העליונה ועד הקשר הגופני.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן