שמירת נגיעה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/06/19 13:58 יג בסיון התשעט

שאלה

שלום הרב

השאלה שלי היא האם שמירת נגיעה זה בנגיעת חיבה או בכל נגיעה.

לדוגמה אם אנחנו כמה ילדים (שכנים) שמשחקים אז האם מותר לי לתת כיף או לתפוס(בתופסת) או שאסור.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ברור שכל נגיעה של חיבה אסורה. אבל הגמ' אומרת שאסור לתת עודף מיד ליד מכיוון שזה יכול להביא לחיבה, וכן בודאי תופסת או משחק בגיל שיש כבר רגשות של חיבה, ואפילו שלא נעשה לחיבה אבל יתכן שהנגיעה תביא לידי חיבה. על כן יש להמנע ממגע כזה. אמנם אם אדם הלך ברחוב או באוטובוס וכדו' והייתה נגיעה אין בכך איסור אבל בודאי שאם הדבר מתוכנן (אפילו שלא לחיבה) יש להמנע.

ישראל עם קדושים

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן