חובה לשמור נגיעה עם חניכים בכיתה ג'?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 05/11/19 13:25 ז בחשון התשפ

שאלה

שלום.

אני מדריכה בתנועת עוז לילדים בכיתה ג'.

האם מותר לי לגעת בהם? (אני בכיתה ט').

תודה.

תשובה

לשואלת היקרה שלום רב ויישר כח על השאלה.

ראשית, אני רוצה להבדיל בין שני סוגי נגיעה.

יש נגיעה שאינה של חיבה - כמו רופאה שבודקת מטופל וכדו'. זוהי נגיעה מותרת. גם אצלך יתכן ויש נגיעות כאלו - כמו למשל להרחיק שני ילדים שרבים, או לתת ידיים לילד כשחוצים כביש וכו'. בזה אין בעיה ואדרבה - זה חלק מחובותייך כמדריכה.

לעומת זאת, יש נגיעה שמביעה חום ואהבה, וזוהי נגיעה שבעיקרון אסורה. אם הם היו גדולים יותר - בודאי היית צריכה להמנע מכך. כמו שאנחנו מחנכים ילדים לתפילה, ללימוד תורה, לא לדבר לשון הרע וכו', כך גם צריך לחנך אותם ל'שמירת נגיעה'. כיתה ג' אלו ילדים שממש בתחילת 'גיל חינוך'. יש דברים שהם מבינים יותר ויש דברים שהם מבינים פחות.

באופן מעשי, אני חושב שכן כדאי להדריך אותם וללמד אותם על שמירת נגיעה עד כמה שאפשר. יכול להיות שאם יש ילד שממש בוכה וצריך להרגיע אותו, אז אפשר לחבק אותו או לתת לו יד, אבל ככלל - צריך להסביר להם שלפי ההלכה בנים לא נוגעים בבנות ולהיפך וכך גם את נוהגת איתם.

ברכה והצלחה,

טוביה