שמירת נגיעה בבוקר

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 21/05/18 13:44 ז בסיון התשעח

שאלה

שלום הרב.

בעלי יוצא מהבית כל יום מוקדם לפני, והוא לא נותן לי חיבוק או נשיקה לפני שהוא יוצא כי עדיין לא נטלתי ידיים ויש בי טומאת מת.

כשהוא סיפר לי למה הוא לא מוכן לגעת בי מאוד נעלבתי וזה נראה לי לא הגיוני שהבעל לא יחבק את אישתו לפני שיצא לדרך בגלל נטילת ידיים.

האם יש בזה עניין? אם שזה החמרה?

תשובה

שלום וברכה,

את שואלת שאלה טובה וחשובה.

אכן נפסק להלכה שצריך ליטול ידים בבוקר. אחד הטעמים לנטילת ידיים בבוקר הוא משום שיש רוח טומאה על האדם.

בנטילת הידיים האדם מסיר מעצמו את רוח הטומאה. ולכן גם אדם אחר הנוגע באדם שעוד לא נטל ידיו צריך ליטול ידיו.

אין לך מה לחוש פגועה בשל כך. זה לא אישי נגדך חלילה.

ובכל אופן, הייתי מציע לבעלך, שישמח אותך בשעה שהוא קם בבוקר, ולומר לו שהוא יכול לגעת בך, רק אחר כך ייטול ידיו, ובכך ייתן לך תחושה נעימה של אהבה כלפייך לפני שהוא יוצא לעבודתו.

בהצלחה רבה.