שמירת כשרות בחו"ל

חדשות כיפה רבני כושרות 07/07/19 23:42 ד בתמוז התשעט

שאלה

שלום רב,

לרגל היורצייט של סבי עליו השלום, החלטתי לצאת למסע משפחתי וטיול שורשים.

ליתר דיוק, מדובר בנסיעה לאירופה וארה"ב.

למען עילוי נשמת סבי, החלטתי לשמור שבת וכשרות בטיול, דבר שסבא מאוד הקפיד עליו על אף שלא היה אדם דתי, ןעל אף שאני אינני נוהג כך ביום יום שלי.

בכל אופן, שאלתי היא כזאת:

באילו מסעדות ובתי קפה מותר לי לאכול? כלומר, מעבר לדרישה הבסיסית של תעודת כשרות, האם יש דרישות מחמירות יותר?

האם מותר לי לאכול במקום שהמנות בו כשרות, אך שמעסיק גויים במטבח?

האם מקום שמעסיק גויים במטבח הינו בהכרח לא כשר, או שמא יכול להיות כשר תחת התניות מסוימות?

אשמח לתשובה מעמיקה ומפורטת ככל הניתן, שכן הדבר בנפשי.

תודה רבה ובשורות טובות.

תשובה

שלום וברכה

תעודת כשרות תמיד מעידה על כך שהעסק עומד בקריטריונים שקבע לנותן הכשרות, הקריטריונים האלה אינם בהכרח אלו שאתה רגיל אליהם, ובמיוחד בחו"ל שישנו פער גדול ברמת הכשרות בין כשרויות רבות בחו"ל לאלו שבארץ. לכן כדי לבדוק אם זו הרמה שאתם מעוניינים בה - מומלץ לפנות אל המשגיח ולברר איתו על רמת הכשרות. כדי לדעת אלו שאלות לשאול ולאלו תשובות לצפות תוכלו להעזר במדריך הבא:

https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=412638&lang=HEB

העסקת גוים במטבח אינה בהכרח מעידה על רמת כשרות ירודה, אם המשגיח נוכח, והגוים יודעים מה מותר להם לעשות ומה לא - אין בכך כל פסול. כמו כן אם מביאים מנות מבושלות וסגורות ממקום אחר - מותר שהגוים יחממו את המנות, ורק יש לוודא רק שבשעת החימום הן עטופות היטב בשתי עטיפות, ואינן מחוממות יחד עם מאכלים אחרים.

מאמין שתמצא תועלת נוספת במדריך הכשרות לחו"ל בקישור הבא:

https://www.kosharot.co.il/כשרות-בחול

בברכה

יצחק דביר