שמירת יום טוב בחול

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/07/18 05:55 יט באב התשעח

שאלה

שלום הרבה אנחנו זוג שסגר טיסה בחגים למקסיקו הטיסה חזור יוצאת בלילה שלפי ישראל יוצאת שמחת תודה מה שלא ידעתי ובדיעבד נודע לי שבחוץ לארץ שומרים יום נוסף... מה עלינו לעשות?לא ברור לי אם תושבי א"י צריכים גם ומה גם שהכרטיס קיים

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אם נוסעים למקום בו יש קהילה יהודית פעילה - חובה לשמור יום טוב שני של גלויות. חובה אפוא לשנות את תאריך הנסיעה, על אף המחיר של השינוי.

אם אין שם קהילה פעילה - אני נוטה לדרכם של הפוסקים המעטים שכתבו שכלל אין חובה לשמור יום טוב שני של גלויות במצב זה.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן