שמירת הברית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/09/20 05:08 יא בתשרי התשפא

שאלה

שלום וברכה,

אני כבר ב"ה שומר על הברית שלי במשך 10 חודשים פלוס מינוס, שמירת עיניים וכו', אבל כבר כמה פעמים שבלילה אני חולם על מראות אסורות וזה גומר לי לשז"ל. אני לא חושב על זה ולא שום דבר שקשור לנושא. האם אני עובר בכך על איזה איסור או משהו כזה והאם יש רעיונות מה לעשות חוץ מלהתפלל?

תודה וחתימה טובה.

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על בחירתך הטובה.

אנו מסוגלים לעשות אך מעט ביחס לחלומות הלילה.

וככל שהמחשבות ביום עוסקות בנושאים מאירים ומעשיים, ואנחנו מחפשים את הדרך לעשות טוב, ללמוד תורה, להאיר פנים לבני אדם, לעשות טוב וחסד וכדו׳ - כך מתמלאת הנפש באור, והמחשבות הזרות נידחות ממקומן.

כדאי ללכת בדרך זו, ואז חלומות הלילה יושפעו מכך, ובעזרת ה׳ יאירו גם הן.

כל טוב ושמחת חיים