שמירות בצבא בשבת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 30/06/19 11:46 כז בסיון התשעט

שאלה

שלום הרב,

כחלק משירותי הצבאי, אני נדרש לבצע מספר שמירות בשבוע שלפעמים אחת מהם נופלת על ליל שבת.

במידה והמחליף שלי לשמירה לא מגיע(שכח/לא התעורר), האם מותר לעלות בקשר ולשאול מה קורה עם החילוף? האם יש בכך היבט של צורך מבצעי מכיוון שאני עלול להירדם ולפגוע בשמירה ובנוסף אני צריך לקום לשמירה נוספת למחרת?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

יש לשאול את רב הבסיס אשר יודע בפירוט ובודאות את פרטי העניין והצורך המבצעי שבכך

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן