להיות בשמחה תמיד: כיצד מודדים רגש כמו שמחה? כיצד אדע האם אני שמחה באמת?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 11/11/18 21:56 ג בכסלו התשעט

שאלה

אז ככה????

קוראים לי תהילה, וזה נושא שמעסיק אותי ואת חברותי כבר די תקופה...

לדעתנו שמחה זאת דרך חיים, בחירה, צורת הסתכלות

אבל ישנו המשפט-

" מצווה גדולה להיות בשמחה *תמיד* "

זה אפשרי בכלל?

האם בנאדם יכול לשמוח תמיד, בכל סיטואציה?

כיצד אפשר לדעת שאכן אני מקיימת את המצווה כראוי?

כלומר שמחה "כמצופה", איך שהקבה מצפה ממני..

הרי במצוות נטילת ידיים לדוגמא: נטלת - קיימת

ושמחה זה רגש, ולכם כיצד הוא נמדד..?

תשובה

תהילה יקרה,

השאלה שלך חשובה מאוד ושתדעי שאם עוד אנשים היו מקבלים אותה, היית מקבלת כל מיני תשובות. אני כותבת לך מה שאני מאמינה בו.

בעיני שמחה היא תוצאה של אמונה. מי שחי באמונה בה' ומחובר אליו, בכל דבר שיעבור בחיים בכל קושי, מורכבות או כאב ברורים לו שני דברים:

1. שזה בא מה' ישר אליו, בלי טעויות.

2. שזה לגמרי לטובה.

אמונה היא עבודה לכל החיים. תהליך ארוך ואיטי שצריך לבנות אותו לאט ונכון, שיהיה בניין אמונה אמתי ויציב.

יש נפילות בדרך וקשיים ושאלות ותהיות ונסיונות .

צריך להתכונן לזה מראש ולא לחשוב שמגיעים מהר, תוך כמה שבועות של דיבורים על אמונה אנחנו שם. וזהו הגענו ומעכשיו נהיה תמיד עם חיוך על הפנים והכל יהיה מושלם.

אחרי שאנחנו בעמדה הנפשית הזאת ומוכנים להכנס בשער הזה של עבודת ה' ואנחנו יודעים שזה יקח לנו זמן. אז אפשר להתחיל לבדוק איך מגיעים לאמונה:

1.אני ממליצה ללמוד את הספרים של הרב ארוש ובפרט שלושה ספרים מתוכם שמתמקדים בבניין אמונה: בגן האמונה,

בלהגיד תודה על כל מה שה' נותן לנו ובכלל זה גם על מה שנראה לנו רע: שעריו בתודה, אמרתי תודה ונושעתי,

בעבודת הרצון: אור חדש.

לבחור ספר אחד ולאט לאט להתקדם.

2. להכין יומן של תודה לה' עם קישוטים יפים כאלה. לכתוב למשל כל יום תודה על עשרה דברים:

תודה על הסוודר החדש והנעליים הנוחות

תודה על השיחה שהיתה לי עם אמא אתמול

תודה שהצלחתי במבחן בביולוגיה

תודה שאחותי הקטנה ואני רבות הרבה פחות

תודה על היומולדת הפתעה שהחברות הכינו לי ועל המתנות שקבלתי.

3. לבקש מה' אמונה. לדבר איתו במילים פשוטות כמו עם חבר טוב לספר לו כמה את רוצה אמונה, כמה את רוצה להיות בשמחה, כמה את רוצה להיות מונחת בעבודת ה', לבנות צורת אדם, להתחבר אליו, לעשות נחת רוח לפניו, להיות בת של מלך, אמתית.

מקוה שקצת עזרתי, אם לא מוזמנת לשאול שוב,

ב"הצלחה ורק טוב,

ממני נועה, חברים מקשיבים