שמות יג פסוק ט מדבר על הנחת תפלין לפי הנקרא אפשר להבין שמדובר על להעביר את מה שקרה ביציאת מצרים ואת התורה לדורות הבאים אני לא מבין מי החליט שצריך להני

חדשות כיפה הרב דוד לוי 13/11/19 09:43 טו בחשון התשפ

שאלה

שמות יג פסוק ט מדבר על הנחת תפלין לפי הנקרא אפשר להבין שמדובר על להעביר את מה שקרה ביציאת מצרים ואת התורה לדורות הבאים אני לא מבין מי החליט שצריך להניח תפלין לעומת זאת הרשבם טוען שאין צורך בהנחת תפלין

אודה להתיחסות על השאלה בכדאי להבין ולהתחזק עוד

תשובה

שלום לך,

1. מצוות הנחת תפילין נלמדת מדברים פרק ו פסוק ח.

2. הרשב"ם בפירוש על התורה אינו פוסק אלא מסביר.

הוא אינו טוען, חס וחלילה, שאין צורך בהנחת תפילין אלא כותב 'לאות על ידך' - שצריך לשים חותם כנגד הלב, ו'בין עיניך' דומה לתכשיט ששמים בין העינים.

ברור שהוא סובר שחייבים להניח תפילין אבל כאן הוא מפרש את הפסוק (שבכל מקרה אין לומדים ממנו חובת הנחת תפילין)

בברכה דוד לוי