שם שני

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/10/19 22:23 כד בתשרי התשפ

שאלה

אדוני הרב שלום,

נולד לנו בן בשעה טובה, ולי ולאישתי היה ויכוח באשר למתן שם שני לרך הנולד אני כלל לא הייתי מעוניין להביא שם שני, אך לאחר התייעצות עם רב נאמר לי כי אליי לכבד את רצון האישה לאור זאת שהיא נשאה את הילד והייתה צריכה לעבור את הלידה.

בנוסף, שני ההורים משני הצדדים שלנו ביקשו שנביא שם שני לתינוק ואני אמרתי על מנת למנוע חיכוכים שלא זה ולא זה.

השם השני שהיא בחרה הוא של ....שנפטר (כפי שציינתי לעיל הייתי נגד מתן שם שני) -לא הדמות הכי חיובית שיש!!!!!!!!

ודבר זה גרם לויכוחים בנינו לאחר הברית לאחר שביטלה את ביקשתי כלאחר יד.

לסיכום, האם זה אפשרי לא לכתוב את השם השני בתעודת הזהות של הרך הנולד? האם דבר זה עלול לפגוע בו?

אודה לתשובתכם המהירה.

בברכה,

...

תשובה

שלום וברכה

הבה נעשה מעט סדר בדברים:

ראשית, ברכות ללידה. זכו שימצא חן ושכל טוב בעיני אלוהים ואדם.

שנית, אלו ימים מתוחים לכם. שתהא הלידה הזו שמחה גדולה לכם, והתקשרות יותר גדולה ביניכם. אל תתנו לסוגיית השמות לעמוד במוקד. המוקד הוא העובדה שאתם הורים לילד.

שלישית, טוב עשית שהסכמת. יותר חשוב משאלת שם אחד או שני שמות - הזוגיות שלכם, והעובדה שאתה פינית מקום לרצונה של אשתך - היא טובה מאוד מאוד.

רביעית - גם אם דמותו של הסבא לא הייתה דמות ראויה, יש חשיבות להמשכיות ולקריאה בשם.

ולגי תעודת זהות:

לרישום בתעודת זהות אין משמעות הלכתית. למעשה, הרבה יותר טוב לא לרשום שם שני בתעודת הזהות, מסיבות פרקטיות. כשרושמים שם שני, פעמים רבות הגורמים הרשמיים, קופות חולים וכדו', לא שמות לב שהשם השני אינו שם המשפחה, ומתייחסות לזה כאל שם משפחה, ויוצאים מזה בלבולים רבים. אני תמיד מייעץ לילדיי לא לרשום את השם השני בתעודת הזהות.

אבל, מבחינה הלכתית, הילד בעל שני שמות, כפי שנקבע בברית.

שמחה גדולה לכם