שם לתינוקת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/03/20 20:11 ה בניסן התשפ

שאלה

שלום,

נולדה לנו בת ואנחנו רוצים לקרוא לה גוני ( goni).

האם זה שם מתאים לפי היהודות?

תודה רבה ובריאות לכולם

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

השמות בעם ישראל מאז הווצרו היו בעלי משמעות או מגלות על תכונה מסוימת. אברהם - אב המון גויים, יצחק - להזכיר את הנס הגדול בלדת הבן בגיל מאוחר כל כך, שהאשה כבר לאחר ייאוש, יעקב - המאבק בין האחים. משה - השם שבחרה לו בת פרעה, ויש כאן הכרת הטוב לאשה נכריה שהצילה ילד יהודי. תמיד השם העביר מסר מסויים, ואנו יכולים לקחת מסרים שהוזכרו בתנ"ך, ויכולים לקחת מסרים חדשים לתקופתנו, ובייחוד בימי ניסן והמהפכות בעולם. כדאי לחפש שם בעל משמעות ולא שם שאנו "מתחברים" אליו היום ובעוד שנים יאבד מערכו וחשיבותו.

מזל טוב להולדת הבת הנחמדה

חג שמח וכשר

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ