לקרוא על שם מישהו שנפטר | שם לבן ציון

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 28/11/18 20:15 כ בכסלו התשעט

שאלה

כבוד הרב שלום רב, אני ואשתי מצפים לבן זכר בע"ה

אני רוצה לקרוא לו בשם השני על שם אבי (ציון) זכרונו לברכה, אבל הוא נפטר בגיל צעיר (65) בעקובת המחלה הארורה.

אז אנחנו קצת נרתעים ומפחדים לקרוא לו על שם אבא שלי בגלל מה שקרה לו.

לתשובתך אודה.

תשובה

לשואלת שלום

ראשית כל אברך אתכם בהריון קל, לידה קלה בעיתה ובזמנה. יהי רצון שתזכו לגדל את הבן בנחת בשמחה לתורה למצוות ולמעשים טובים אמן.

נכון הדבר, יש שנהגו שלא לקרוא שם לילד על שם אדם שנפטר בטרם עת בנסיבות טרגיות.

שלוש עצות מצינו בזה:

א. ממליץ הראשל"צ הרב מרדכי אליהו זצ"ל שההורים יכוונו על משמעות השם מבחינתם ולאו דווקא כשם של האבא. וכך אמר "הכל הולך אחר כוונת ההורים בשעה שקוראים את השם". ציון - תכוונו לעניין הציונות ודרישת התקומה הלאומית של עם ישראל בארצו.

ב. לשנות מעט את השם המקורי. לדוגמא, בן-ציון או אריאל (שזה שם נוסף ל'ציון', ירושלים).

ג. עצה נוספת הכתובה בספרים היא להוסיף שם שני. "חי", "חיים" וכדומה. ציון חי, או ציון חיים. או שם אחר: ציון יהודה, אלעד ציון וכד'.

(מקורות: ים של שלמה, גיטין פרק ד סימן לא | אגרות משה יורה דעה חלק ב סימן קכב | כף החיים יורה דעה סימן קטז, פג)

בהצלחה רבה ובשורות טובות!