שם לבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/07/18 06:07 יט באב התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

שבוע שעבר שאלתי שאלה ואתמול נענתי בהתנצלות שרק עכשיו הרב התפנה להגיב.

אך השאלה עודה רלוונטית לכן מעתיקה אותה בשנית ואשמח לתשובה. תודה רבה.

בר"ח אב נולדה לנו בת.

אשמח לעצתו של הרב האם השמות יהל, יהלי או שי-לי טובים והאם יש המלצה לאחד מהם יותר מהאחרים. (בבית יש ....).

תודה רבה, ...

תשובה

שלום וברכה

ראשית, בשעה טובה ומוצלחת. יהי רצון שתגדל ותמצא חן בעיני אלוהים ואדם.

באופן כללי, צריכים לבחור שם לבת שמעריכים שהיא תאהב, ושההורים אוהבים. אין שמות ״רעים״, מלמד מצבים קיצוניים כמו ״איזבל״ וכדו׳.

לא זו בלבד, אלא שאתם בוודאי יודעים שעיקר העיקרים הוא החינוך הטוב שתתנו לילדים, האהבה ביניכם, הערכים וכדו׳, והם הקובעים את עתידה של הבת.

השמות שאתם מתלבטים בהם הם שמות עיבריים, ואתם יכולים לבחור במה שתרצו.

כל טוב