שם לבת - יהל או נעם

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 01/12/19 16:29 ג בכסלו התשפ

שאלה

שלום רב,

אני ובעלי מתקשים מאוד למצוא שם לילדה שנולדה לנו. הציעו לנו הרבה שמות אך אנחנו לא מתחברים אליהם.

רצינו לשאול את דעתך על השמות הבאים:

יהל

נועם

אין לנו בעיה להוסיף להם שם נוסף לחיזוק.

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה,

אפתח בברכת מזל טוב לרגל הלידה.

לגבי השמות:

השם יהל, הוא שם הקשור להשפעת אור, כמו יאיר. ויש לזה בהחלט משמעות חשובה, של תפילה שבתכם תאיר את אורה המיוחד.

כמו כן, גם השם נעם. הוא שם נפלא, והוא מבטא נעימות.

אך יש לציין, שיש מגדולי ישראל שהקפידו בשמות שיהיה ניכר האם השם הוא שם של זכר או שם של נקבה. בשתי השמות הללו, בשנים האחרונות, יש גם בנים וגם בנות שקרויים כך. ולכן, יש מקום להחמיר שלא להשתמש בשמות שלא ניכר מין הילד. (לחלופין, אפשר להוסיף שם נוסף שמובהק האם זה זכר או נקבה)

אך על אף הדברים שכתבתי, אם זה השמות היחידים שהתחברתם אליהם, אין בכך איסור, ואתם רשאים לקרוא לה כך.

בהצלחה רבה,

הלל