שם לבת על שם סב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/06/20 11:43 ח בתמוז התשפ

שאלה

שלום רב

רציתי לבדוק אם מותר לתת שם לבת על שם סבא ז"ל? או שלא כדאי לתת לבת שם על שם של דמות ממין זכר ?

למשל אם לסבא קוראים פייבל אז לתת לבת שם דומה כמו פיבי לדוגמא.

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מותר לתת לבת שם שמזכיר את שמו של הסבא. עם זאת, אחת הקביעות הברורות במתן שם: לא לתת לבן שם של בת ולא לבת שם של בן. לכן אם מחפשים שם שיזכיר את שמו של הסבא - צריך שזה יהיה שם של בת. וודאי חשוב שיהיה שם עברי. לפי 'אתר השמות הגדול', מקור השם פיבי הוא ספרדית ומשמעותו: זוהרת, מנצנצת, זורחת.

בקישור אודות השם פייבל באתר של בית התפוצות - הוא מופיע כשם משפחה. את יכולה לבדוק מה השם הפרטי של הסבא, ולחפש בהתאם לכך שם לנכדה.

קישור לאתר בין התפוצות על השם פייבל:

https://dbs.bh.org.il/he/%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%91%D7%9C-91866/%D7%A9%D7%9D%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%94

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן