שם לבן

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 25/08/20 18:46 ה באלול התשפ

שאלה

שלום רב,

שמי אמילי, התחתנתי עם בעלי ליפני כחצי שנה ובעזרת ה הולכים להפוך להורים. גילינו שיש לנו בן, וחמי ובעלי רוצים לתת את השם של חמי לילד שלי ואני לא רוצה, שם ישן ולא מודרני ולא ישראלי. הנושא גורם לנו להרבה ריבים בבית עד כדי כך שמדברים על גירושים. איך לפעול בצורה נכונה שגם אני וגם בעלי נהיה מרוצים ובמקביל יהיה לנו שלום בית בבית?

תשובה

סליחה שלא עניתי עד כה. פשוט לא הייתי במערכת.

יש כמה דרכים להתמודד עם זה.

הדרך הפופולארית ביותר היא שני שמות. למשל את רוצה את זיו, והם רוצים את יחזקאל. אז יקרא שמו בישראל זיו יחזקאל.

איך בפועל יקראו לו, את תקראי לו זיו. אבא שלו אולי זיו אולי יחזקאל ואולי זיו יחזקאל. ואיך החברים יקראו לו? באופן שהילד יבחר להציג את עצמו.(כנראה זיו)

הדרך השניה היא למצוא שם יפה שיש בו צליל דומה לשם הישן והשם יהיה גם על שמו של החם.

בכל אופן, שם חייב להיות מקובל על שני בני הזוג, ואין לקבוע שם מתוך כפיה.