שם ד׳ בתפילת שמונה עשרה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/11/19 10:21 טו בחשון התשפ

שאלה

נעים מאוד

רציתי לדעת ,האם בתפילת שמונה עשרה כשאני קורא לבד (לפני חזרת השליח ציבור) אני צריך לקרוא את שם ד׳ על פי הניקוד שכתוב או פשוט לקרוא אמוני בכל פעם ? כי שמתי לב שהניקוד שונה בכל פעם

אשמח לתשובה והסבר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אומרים תמיד אדנות בניקוד הרגיל כמו אדון והנו"ן היא בקמץ. מה שאתה רואה בסידורים נקודים שונים זה שייך לכתיבת השמות והמילוי של השם, ולכן בכתיבה שינו את ההניקוד, אבל בקריאה תמידת קוראים אדנות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן