שם בעת קבלת ברכה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 16/07/18 11:41 ד באב התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב

שאלה שעלתה לדיון עם חבר:

נניח אדם רשום בתעודת זהות בשם מסוים, בו הוא גם מוכר בכל מקום וכך נקרא ע"י כולם, שהוא שונה מהשם העברי שניתן לו בעת ברית המילה.

כשאדם עולה לתורה ונשאל לשמו לצורך קבלת ברכה, איזה שם נכון למסור, השם העברי שניתן לו בעת ברית המילה, או השם בו הוא נקרא וידוע ביום-יום, ומעודכן בתעודת הזהות?

תודה מראש על התשובה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

במקרה כזה בזמן הברכה, צריך לציין את שני השמות.

בכל אופן הייתי ממליץ לו:

א. לקרוא לו מידי פעם, גם בשם הראשון, שניתן לו בזמן הברית מילה.

ב. אני לא יודע מהיכן נוצר לו השם השני, אך בכל אופן הייתי נותן תוקף וקביעות גם לשם השני, שבו הוא נקרא ביום יום, ועושה טקס בבית הכנסת להוספת שם.

ולאחר הוספת השם, יקפיד בזמן עליה לתורה / ברכות/ כתובה וכדו', לציין את שני שמותיו תמיד.

ברכה והצלחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן