שלום בית

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/08/20 21:35 ה באלול התשפ

שאלה

אני חוזר בתשובה ואישתי חילונית,כרגע המצב שהיא לא מחושבת כלכלית ויש לנו המון הוצאות.שאני מדבר איתה על זה- זה מגיע בסופו של דבר לבעיות בשלום בית,

השאלה מה לעשות בנושא הזה?והאם ביטחון בקב"ה קשור למצב הזה?(אני מתכוון -שאני צריך לתת לה לקנות מה שהיא רוצה -כי יש לי ביטחון בקב"ה שיעזור לנו כלכלית, ואני צריך לעשות את זה-כדי למנוע בעיות בשלום בית).תודה

תשובה

שלום,

יש מקום להרפות ולא להנכיח את העובדה שהיא מוציאה ללא חשיבה כלכלית מאוזנת, אבל רק כדי לא להכנס ללחץ, אחר כך צריך להגיע למצב של חשיבה כלכלית זה יכול לקחת זמן חודשים או שנים,

זה לא קשור לביטחון אלא לסולם עדיפויות, עדיף להכנס למשיכת יתר בבנק מאשר להגיע לבית דין הרבני.מינוס אפשר לסגור אם מתאמצים אבל לחיות במתח מתמשך זה הרבה יותר קשה.

מעבר לכך כדאי לבדוק מאין בא הצורך להוציא אולי החשבון הפוך בגלל שאין שלום בית ונעימות אז יש צורך בפיצוי על ידי קניות.

בברכה.

דני ארגמן.