שלב בחיים - האם אני מוכנה לנישואין ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/06/19 11:46 כג בסיון התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב ותודה רבה על האפשרות לשאול!

אני לקראת שנת שירות משמעותית אך היה לי חשוב לברר לגבי הנושא של שידוכים וזוגיות גם בעקבות הצעות שידוכים שעלו בשנה האחרונה (בנקודה קטנה חשוב לי להגיד שהתבגרתי בגיל צעיר)

מצד אחד הדבר מדובר ועולה ומצד שני חשוב לי לצאת לשלב הזה מתוך תחושה אמיתית פנימית בגלל שזה דבר חשוב ומשמעותי.

רציתי לשאול ולברר איך עליי לדעת שאני מוכנה להיכנס לקשר זוגי(לקראת חתונה) ובאיזה גיל?כי ברור לי שאין תשובה אחת וחשוב שזה לא יהיה בגיל צעיר מידי ומצד שני לא לדחות את זה שאח"כ..

אני אשמח לכיווני חשיבה או לעצתך. תודה רבה רבה!

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שיהיה בהצלחה גדולה בשנת השרות.

האם אני רשאי להציע לך הצעה אחרת ?

להטמיע בעצמך את ההכרה כי כנראה לעולם לא תדעי בוודאות האם את מוכנה להיכנס לקשר זוגי.

בדיוק כפי שכתבת, אין תשובה אחת, והמוכנות לנישואין שונה מאדם לאדם, וכמובן גם תלויה בשאלת המוכנות לנישואין עם בן זוג זה מול בן זוג אחר וכדו׳.

אין מדד אובייקטיבי היכול למדוד מוכנות.

ולכן, אולי נכון יהיה לנווט את החיים דווקא מתוך חוסר הידיעה על מוכנות.

אלא עם רצון עמוק להתנסות, ולראות לאן יתפתחו הקשרים שאת קושרת, ביחד עם אימוץ כמה כלים, ובעיקר – הכלי העיקרי של הזוגיות והוא תקשורת פתוחה כנה ואמיתית בין בני הזוג, ועיניים פקוחות ורגישות לעצמך שאם את חשה שמשהו לא בסדר – הוא כנראה באמת לא בסדר.

ובדרך זו, להתחיל להתנסות, ולראות ברגישות ובקשב פנימי עמוק.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב