שכר ועונש יש הבדל בין דתיים לחילוניים?

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 12/12/19 22:11 יד בכסלו התשפ

שאלה

שלום,

רק כשהתקרבתי לדת הבנתי באמת כמה למעשים שלנו יש משמעות וזה כבר לא כי אמא ואבא אמרו שזה לא בסדר.

בעולם החילוני ביום יום לא חשבתי לפני כל מעשה על בורא עולם וכיום אני כן.

השאלה היא:

כאחת שבאה מהעולם החילוני... זה מה שלימדו אותי זה מה שאני יודעת.. לעומת אדם דתי שחי ונושם את התורה.

האם השכר והעונש בעולם החילוני שווה לעולם הדתי?

תשובה

שלום לך.

קראתי את דברייך המופלאים ואשרייך שאת מתהלכת בתמימות ועולה במעלות דרך התורה והמצוה.

ואת שואלת האם יש הבדל בין שכר ועונש לדתיים או לשאינם דתיים.

ובכן דעי לך שהשכר הוא לכל יהודי ויהודי באשר הוא וכל ישראל יש להם חלק בעולם הבא.

ואכן יש הבדל אבל הפוך אולי ממה שנדמה לך.

כי אדם רחוק מתורה שלא גדל בבית של תורה כאשר הוא מתקרב השכר שלו פי כמה וכמה משכרו שאדם הורגל מילדות לצורה ומצוות..

לכן כאשר את מקיימת כל מצוה שכרך עצום ביותר.

לעומת זאת לגבי העונש ברור שענשו של אדם שעושה מעשה בשגגה קל יותר מאדם שעושה עבירה במזיד..

ולכן כאשר את מתקרבת לעבודת השם אל תעצבי אל לבך אלא שמחי..

נכון שעל כל עבירה יש עונש גם בשוגג גם לתינוק שנשבה אבל על זאת יש לו את הזכות לתקן במצוותיו את מעשיו המוטעים שנעשו בלי ידיעתו.

והנני מברך אותך שתתעלי ותתקדמי בעבודת השם לשם שמים.