שכנוע אנשים באמונה בה' כשהם לא מאמינים

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 07/10/19 22:55 ח בתשרי התשפ

שאלה

שלום,

רציתי לשאול שאלה בנוגע לפתגם "איש איש באמונתו יחיה" האם אני יכול לשכנע בן אדם בדברים שאני מאמין בהם והוא לא, כמו ערכים מסוימים. או שעליי לתת לו לחיות באמונתו שלו ואסור עליי לשכנע אותו לדעה כשלי

תשובה

שלום וברכה,

ראשית, יש לדייק בפתגם שהבאת. הפתגם שהזכרת הוא שיבוש של הפסוק, שמשמעותו שונה. הפתגם לקוח מתוך פסוק שכתוב בנביא: "צדיק באמונתו יחיה". משמעות הפסוק שהצדיק חייו הם חיי אמונה.

לגבי שאלתך, אתה בהחלט רשאי לנסות לשכנע כל אדם בתפיסות עולמך, אך לא בטוח שתצליח. בדרך כלל אדם שנטוע בתפיסת עולם קשה לשכנע אותו להזיז אותו מעמדתו. אם הוא לא פתוח לשמוע דברים נוספים.

חז"ל מספרים על אברהם אבינו ששיכנע אנשים רבים לכפור בעבודה זרה ולהאמין בא-לוהי העולם. זו אכן זכות גדולה ומעלה גדולה לשכנע אדם לדבוק בדרך הנכונה.

מעבר לכך, אנחנו חייבים להיות סבלניים וסובלניים כלפי אנשים גם אם שונים מאתנו, וגם אם הם חיים את חייהם באופן שונה ממה שנראה לנו שיותר נכון לחיות. המחויבות הזאת מאפשרת לנו לחיות חיי שלום תקינים בין אדם לרעהו.

בהצלחה רבה,

הלל