שכחתי להפריש מעשר שני

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/06/18 22:47 כט בסיון התשעח

שאלה

יש לי יין שעשיתי בעצמי לפני כשנה וחצי ,עוד לא פתחתי את החביות .

מה עלי לעשות שצריך להפריש מעשר שני אבל עבר כבר זמן הביעור

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אני מבין שאת שאר התרומות ומעשרות כבר הפרשת ונשאר לך להפריש רק מעשר שני. אתה יכול וצריך להפריש כעת אפילו כשהחביות מוגפות, לומר שעשירית הטבל הנמצא במקום מסויים יהיה מעשר שני ולחלל את המעשר שני על פרוטה במטבע. הביעור יהיה רק בשנה הבאה.

אם לא הפרשת כלל תרומות ומעשרות כדאי לחכות עד פתיחת החביות ולהפריש כשהחביות יהיו פתוחות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ