שירים בעומר

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 28/04/19 18:32 כג בניסן התשעט

שאלה

אני רגילה להתאמן כל שבוע באופן קבוע, כמובן שבזמן האימון אני שומעת מוזיקה. האם בזמן העומר גם כן מותר לי להתאמן עם מוזיקה?

(אני מתאמנת עם אוזניות)

תשובה

שלום וברכה,

נהגו ישראל להימנע משמיעת שירים עם מוסיקה בעומר, ומנהג ישראל תורה הוא.

רק אדם שחלילה נפל לסוג של הפרעת דיכאון וכד' שלא נדע, שצריך כעניין רפואי של רפואת הנפש שירים, יש מקום להקל.

כמו כן בסעודות מצווה (סיום מסכת, ברית מילה, פדיון הבן) מותר במהלך הסעודה לשמוע שירים (וכן לאבי הבן, הסנדק והמוהל במשך כל יום המילה).

יש שהקלו בערב שבת (יום שישי) החל מחצות היום (בערך רבע ל1) עד כניסת השבת.

שירים בלי מוסיקת רקע אלא רק שירה של הזמר בפה נהגו להקל.

לכן, ניתן להתאמן ללא מוסיקה כלל (או אם קשה עם שירים ללא מוסיקה) כמו כן, מכון הכושר כמובן חייב להיות נפרד, כלומר שעות לנשים בלבד, וזה כל השנה כולה כמובן.

עומר מועיל