שינוי שם

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 25/02/20 23:04 ל בשבט התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

אני בת 37 רווקה ואיני מוצאת זיווג. הוריי קראו לי בשם מסוים אבל השם נבחר ע"י קרובת משפחה רחוקה ואני אישית איני מחוברת לשם בכלל. תקופה שקוראים לי בשם אחר (קרוב למקורי) ואני מרגישה ששום דבר לא הולך לי מרגישה תקועה ושאני לא מצליחה להתקדם אם זה ; זיווג כמו שציינתי או תיאוריה שניסיתי או לימודי תואר שכשלו

מה שגרם לי לחשוב שוב לגביי השם שלי

חשבתי על השם נאיה(נא-יה: תחינה לאל) ואני אישית אהבתי את השם אבל חשוב לי לדעת אם כבוד הרב חושב שהשם הזה יאיר לי ויגביה מזלי ואם לא אשמח לדעת מה כן?

תודה רבה מראש לרב על התשובה…

תשובה

שלום

האמת שמעולם לא שמעתי על שם שכזה, וזה נשמע לי מעט מוזר ולדעתי גם לא יובן, אם כי אין בזה איסור.

אבל אני לא חושב ששינוי השם זה העניין.

אם יש בעיות מהותיות שלא מצליחים להתגבר אליהם לבד, צריך לפנות לגורמי מקצוע שיסייעו בכך.

זה יכול להיות ברמה המקצועית של ייעוץ ביחס לתואר או לתאוריה, וזה יכול להיות ייעוץ רגשי בכדי לברר מה חוסם את היכולת להתקדם בתחום הזוגיות.

במקביל חשוב כמובן לנהוג כפי שאומרים בתפילות הימים הנוראים - ותשובה ותפילה וצדקה מעבירים את רוע הגזירה. כלומר, להשקיע בהתקדמות בתחום הרוחני-אישי, להתפלל ולעסוק בצדקה וחסד.

בנוסף, חשוב להפנים, שחלק חשוב בחיים של האדם המאמין זה גם להתמודד עם מציאויות שלא מסתדרות בהכרח עם התכניות והחלומות שלנו, ולדעת גם בהן להמשיך לחיות חיי עבודת ה' בשמחה.

בע"ה בזכות ההשתדלות שלך בכל התחומים תזכי לראות ישועות במהרה