שינוי שם פרטי לתינוק

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/01/20 12:56 יז בטבת התשפ

שאלה

שלום רב ,

ילדתי את בני לפני כחודשיים וחצי וקראתי לו עילאי , התלבטתי מאוד בין עילאי לאיליי ומאוד רציתי לקרוא איליי אך בעקבות לחץ משפחתי מצד בעלי קראנו לו עילאי.

אני לא מצליחה להתחבר לשם ומאוד הייתי רוצה לשנות את השם לאיליי.

האם ניתן לשנות ומומלץ?

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תמיד אפשר לשנות שם בחיים, אבל פעולה זו צריכה להיות של ההורים ביחד ובשמחה ולא בכפיה אחד על השני. עושים את זה בבית הכנסת כשעולים לתורה ובפרסום כדי שכולם ידעו על השינוי השם.

מזל טוב על הלידה, גידול קל ונעים ובשמחה רבה.

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ