שינוי שם לאוריה

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 13/08/18 13:00 ב באלול התשעח

שאלה

שלום הרב,

לפני מספר שנים חלמתי חלום שאני לא מצליחה להשתחרר ממנו, ולא בטוחה מה לעשות בנוגע לכך.

בחלומי מתוך שום מקום מתקרב אלי אדם מבוגר מאוד, בעל זקן לבן וארוך ועוטפת אותו הילת כבוד.

הוא קורא לי בשם "אוריה" (בחולם, ולא בשורוק). אני אומרת לו ששמי יסמין, והוא עונה לי "אבל לא כך קוראים לך בשמים. קוראים לך אוריה." וכאן הסתיים החלום.

אבא שלי מאוד עודד אותי לשנות את שמי עקב כך, אבל ידוע לי שאוריה הוא לא שם מומלץ.

למרות זאת, זה לא עוזב אותי, ולכן החלטתי לשאול - מה מומלץ?

אשמח לעיצה.

המון תודה,

יסמין

תשובה

שלום יסמין.

אכן הדבר הנכון הוא לא לשנות את שמך.

השם יסמין הוא שם של פרח עם ריח טוב, והריח שלו מגיע לכולם, לכן שם זה מבטא נתינה לכולם, שזו מעלה גדולה.

ניתן לפרש את החלום בדרך זו, שהוא אמר שיש לך הרבה טוב שאת נותנת לכולם, ולכן את מפיצת אור ולכן כינה אותך בשם זה.

בכל מקרה תישארי עם שמך, ותמשיכי לעשות מעשים טובים לכולם.

הרבה הצלחה