שינוי שווי הנזק

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/11/19 17:25 יב בחשון התשפ

שאלה

שברתי לחבר משקפי שמש ששוים 400 והוא קנה אותם במבצע ב150 שקל, האם אני צריך /מותר לי לשלם לו: א. לפי מחיר של אותו מוצר בדיוק, במקום הכי זול שקיים.

ב. לפי מחיר המוצר כפי שהוא קנה אותו.

ג. כפי השווי שלו בלי המצע גם אם המצע עדיין בתוקף?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אני יוצא מתוך נקודת הנחה שאתה חייב לשלם עבור המשקפים. עוד יש לדעת האם המשקפים היו חדשות או משומשות שערכן הוא פחות ואתה חייב רק כערך המשקפים המשומשות ולא חדשות.

אתה חייב להחזיר לו משקפים ולא כסף, אבל אפשר לתת כסף כדי לקנות משקפים. אם יש מבצע שכולם יכולים לקנות ב 150 ש"ח, זה ערך המשקפים, ועל כן הערך בחנות יקרה במיוחד איננה קובעת, אם אתה יכול להשיג בזול זהו הערך.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ