שינה בפולין בלי מזוזה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 26/11/19 10:41 כח בחשון התשפ

שאלה

היי, אני נמצאת בכיתה י"א ובקיץ אטוס לפולין עם בית הספר שלי ורציתי לשאול שאלה שמאוד מטרידה אותי. האם יש אפשרות לישון בחדר בו אין מזוזה? ואם צריך מזוזה אני אוכל להביא ולשים אותה שם? ובלי קשר לפולין האם זה בסדר בכלל לישון במקום שמחוץ לארץ ובלי מזוזות בכלל? תודה רבה מראש!!

תשובה

לשואלת שלום,

מותר לישון בבית שאתם מתארחים בו בלי מזוזה

אדם ששוכר דירה לפחות משלושים יום, לא מתחייב בקביעת מזוזה.

בעל הבית הוא גוי ולכן גם הוא לא חייב.

לכן הבית פטור ממזוזה, ומותר לישון בו.

(מקורות: שולחן ערוך יורה דעה סימן רפו סעיף כב: "הַשּׂוֹכֵר בַּיִת בְּחוּצָה לָאָרֶץ וְהַדָּר בְּפֻנְדָּק בְּאֶרֶץ יִשְׂרָאֵל, פָּטוּר מִמְּזוּזָה שְׁלֹשִׁים יוֹם")

אאחל לכם נסיעה משמעותית ובונה!

ה' ישמור צאתך ובואך מעתה ועד עולם.