שאל את הרב

שימוש במלח להכשרת בשר

חדשות כיפה רבני כושרות 18/07/18 15:39 ו באב התשעח

שאלה

שלום,

כדי לעשות הכשרה ביתית של בשר עוף, באיזה מלח צריך להשתמש והאם יש הגדרה ברורה לסוג המלח או גודל הגרגרים? האם במשחטות משתמשים במלח מוגדר מסויים לצורך הכשרת הבשר?

תודה רבה על התשובה

תשובה

שלום וברכה

לכתחילה יש למלוח את הבשר במלח בינוני ("מלח בישול"), שאינו דק ונמס על גבי הבשר, ואינו גס ונופל מן הבשר, אך בדיעבד ניתן למלוח גם במלח דק (שו"ע ורמ"א ס"ט ג'). ובדיעבד גם במלח גס מותר אך צריך להדקו ע"ג הבשר, (כה"ח ס"ק נ"ט)

בברכה

יצחק דביר

מרבני כושרות.

כתבות נוספות