שימוש בחמץ עד מכירת חמץ

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 19/04/17 00:54 כג בניסן התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב

אם ביצעתי מכירת חמץ דרך האתר כיפה ונאמר שהחמץ ימכר ביום שני בבוקר ושעד אז יש לרכז אותו

האם עד אז מותר לאכול מהחמץ עד שני בבוקר?

תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום,

החמץ מותר לשימוש ולאכילה עד יום שני בבוקר בשעה 10:00 (שנת תשעז).

מכירת החמץ מתבצעת כשעה לאחר מכן, ומרגע זה החמץ נמכר וכל שימוש בו הוא [גזל גמור].

פסח כשר ושמח

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן