שימוש באמזון אלקסה בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/01/22 14:41 כג בשבט התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב, מה שלומך?

היום עלתה בראשי הסוגייה של שימוש באמזון אלקסה (עוזר בייתי חכם, לינק לויקיפדיה - https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%9F_%D7%90%D7%9C%D7%9B%D7%A1%D7%94) בעת השבת.

לדוגמא , במידה וחם עד מאד בדירתי בשבת ואומר לאלקסה (ששולטת בצורה ממוחשבת על מערכת המיזוג) שחם והיא מדליקה את מערכת המיזוג ללא השתתפות מצידי - האם מדובר במקרה זה בחילול השבת?

תשובה

שלום וברכה

שאלה זו נמצאת במרכז דיונים רבים כיום בין פוסקי ההלכה.

אני נוטה לעמדה המחמירה, ורואה באמירה פעולה של ממש, כמו לחיצת כפתור, ובשל כך נראה לי כי הדבר אסור.

כל טוב