מה אומרים בניחום אבלים?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/02/19 11:42 ח באדר א'

שאלה

שלום לכבוד הרב אני צריך לנחם אבלים ואין לי מושג מה אני צריך להגיד שם. האם יש משהו שאומרים .ובכלל למה צריך ללכת לנחם אבלים לא עדיף שהם יתרכזו ביגון שלהם מאשר לארח מליוני אנשים?

תשובה

ב,ה

שלום.

התלמוד במסכת מועד קטן דף כח (כוח...)דן במשמעות של ניחום אבלים כשאיוב ישב בצערו והתעטף ביגונו. ושם נפסקה ההלכה ,אין המנחמים רשאים לומר דבר עד שיפתח האבל את פיו" .

כלומר כשאתה מגיע לניחום אבלים העיקר הוא לתת לאבל לדבר ולהוציא את הצער שהוא נושא עמו. עליך להקשיב ואולי לשאול שאלות מכוונות ומתעניינות. וזהו.

נושאי השיחה המרכזיים הם תיאור האישיות של הנפטר ומעלותיו ונהגיו וגם חיזוק האמונה בקבלת הדין כגזרה מהשמיים והצדקתה(צידוק הדין).

ותדע לך כי כשאתה מגיע לניחום אבלים אתה מעודד בכך את האבל ומחזק את רוחו.!!

חז"ל אומרים שהשכר שלך בעצם הניחום ולא בדיבור וכך נאמר בתלמוד " אגרא דבי טמיא- שתיקותא" (שכר ההליכה לבית האבל הוא השתיקה..)

וכשאתה נפרד ממנו תאמר לו במקום המילה שלום שאסור לומר , "מן השמיים תנוחם" או הקב,ה ינחם אתכם" או "המקום ינחם אתכם " שלא תדעו עוד צער .

ויהי רצון שתזכה לקיים מצוות ניחם אבלים כהלכתה אמן.

ומחה ה אלוקים דמעה מעל כל פנים .

בשמחות,

עוזיאל אליהו,

.