שילוח הקן

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/03/20 18:37 ה בניסן התשפ

שאלה

שלום רב

שמעתי שלמצוות שילוח הקן סגולות רבות בינהם סגולה לילדים אני ובעלי מאוד רוצים להיכנס להריון מנסים כבר שנה

ושמעתי הרבה ניסים שקראו לאחר קיום המצווה אני לא מוצאת יונים באזור המגורים שלי ומאוד רוצה לקיים את המצווה יש משהו שניתן לעשות? תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

צדקת בדבריך שקשה מאד להשיג מצווה זו, וכמעט בימינו זה בלתי אפשרי, אלא א"כ אדם מכין מקום ליונה במרפסת ביתו ולא מתכוון לקנות את היונה והבצים, רק אז תתכן מציאות זו של שלוח הקן. אבל יש עוד הרבה מצוות ששכרן מרובה, ואנו צריכים להשתדל לקיים את כל המצוות, ובייחוד בימים אלו צריך לדאוג לשמחה ושלווה וזו השלמות של המצוות, שאינן לעול אלא מביאות שלמות לאדם ומשפחתו, ואם הטרדה לקיום המצווה גורמת חלילה לחוסר שלווה אין הדבר ראוי, אלא להרבות בשמחת הנפש ובריאות שלמה.

חג שמח וכשר

יהודה הלוי עמיחי