שייטת 13

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 03/09/19 22:50 ג באלול התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב.

רציתי לבקש עזרה. החלום שלי זה להגיע לשייטת 13, אין דבר שאני רוצה יותר ואני כל כך נעול על זה.

אין דקה שאני לא חושב על השייטת, אני יודע עליה הכל את כל השירים את כל המפקדים,מבצעים..

המחשבה הראשונה שלי שאני קם בבוקר זה על השייטת. בקיצור אין דבר שאני רוצה יותר.

ורציתי לאמר שאני תמיד לחוץ בגלל זה, אני בן 15 ואני בלחץ לא להתקבל לשייטת אני רק חושב על זה ומתאמן לזה ואם אני לא אתקבל אני אכנס לדיכאון ענקי ולא ירצה כלום בחיים אני אהיה הדבר הכי מבואס שיש ואני לא אדע מה לעשות. אני כל כך רוצה להיות שם ואני רוצה את זה כמו אוויר.

יש תפילה להצלחה בשביל זה?

מה לעשות?

תודה מקווה שתענה כבוד הרב

תשובה

שלום לך .

מאוד מרגש לראות איך בחור צעיר עלם חמודות חושב חולם ומתפלל לשרת את עם ישראל בצבא ובאחת היחידות המובחרות ביותר.

והחלום אינו רק משאלת לב אלא דבר של חיות.

ובכן הרבה פעמים כאשר אדם רוצה משהו מסויים ונלחם עליו הוא זוכה שתהיה לו סייעתא דשמיא ומן השמים מסייעים בעדו.

אלא חשוב לדעת שאכן הכל בידי שמים ובורא העולם יודע לכוון אותך למקום הטוב ביותר עבורך ועבור עם ישראל .

ופעמים שאדם רוצה משהו מסויים והשם יתברך מגלגל שיגיע למקום אחר.

וחלילה איני מנסה לייאש אותך או להרפות את ידך רק עליך לפעול לבקש ולהתפלל ולוואי ואכן תגיע למקום חפצך לשלום אך אל תתרגל למחשבה שאם חלילה חלילה לא תתקבל כי אז חלילה אין טעם לחיים.

אינני רוצה להלאות אותך בסגולות שונות של קריאת תהילים ונתינת צדקה אבל ככלל כל מצוה ומצוה שאדם עושה מוסיפה לו מציאות חן ודבריו קרובים להשמע .

רק זאת אציע לך מה שמקובלני איש מפי איש מפי הגאון מוילנא כך מסר לי מורי ורבי שנמסר לו שזה איש מפי איש שתעמוד אצל מזוזת הבית ותקרא שם מזמור יג מזמור 13 בתהילים 13 פעם ומי יתן וזה יועיל לך להתקבל לשייטת שלוש עשרה שתלך לשם לשלום ותחזור משם לשלום בבריאות ואריכות ימים.

ויהי רצון שהשם יתברך ימלא כל משאלות לבך לטובה ולחיים ארוכים אמן.