שיוך

חדשות כיפה הרב דוד לוי 29/04/19 16:14 כד בניסן התשעט

שאלה

ב"ה

שלום

לכיפה

שלום כבוד הרב דוד לוי

לא רק כאן גם במצוות נוספות אני לא מבין את השיוך שהרב עושה

הוא כותב: כתבתי במצות עשה ז' וזה לא יכול להיות לפי סדר בספר החינוך

שזו - ז מצוה שלא לאכול הפסח נא ומבושל

מההגיון שלי אני מבים שזו מצוה רצז - מצות שביתה ביום ראשון של פסח

האם יש טבלת המרה שאוכל להיות בטוח ?

תודה ממשה

ספר החינוך מצוה שח - מצות שביתה ממלאכה ביום עצרת (מ)

לשבות מכל מלאכה, זולתי מה שמיוחד לצורך אוכל נפש, ביום ששה בסיון, שזהו הנקרא חג השבועות, שנאמר ויקרא כ"ג, כ"א וקראתם בעצם היום הזה מקרא קדש. וכבר כתבתי במצות עשה ז' (רצז??) שבסדר הזה שבכל מקום שנאמר בתורה מקרא קדש, ענינו לומר קדשהו שלא לעשות בו מלאכה. וגם שם כתוב רמז משרשי המצוה שמספיק על צד הפשט בכל הימים טובים, ובמי נוהגת. וקצת דיניה, נכתוב בלאו דאיסור מלאכה דיום טוב שבסדר זה, בעזרת השם.

תשובה

שלום לך

אינני יודע מהיכן אתה לומד בספר החינוך.

אני מכיר שתי מהדורות בסיסיות

האחת, המקובלת, בה בכל פרשה מסודרות כל המצוות לאותה פרשה. בד"כ הוצאת אשכול

שניה, בה מסודרות בנפרד מצוות עשה ומצוות לא תעשה (הוצאת מוסד הרב קוק)

הניסוח שהעתקת בתחתית השאלה הוא ניסוח חסר:

במקום המילים 'במצוות עשה ז' - צ"ל כתוב 'במצות שביתת יום טוב ראשון של פסח שבסדר הזה' הכוונה בפרשה זו

בהצלחה דוד לוי