שידוכים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 31/05/20 07:57 ח בסיון התשפ

שאלה

שלום הרב.

התחילו לעלות בי לאחרונה תהיות ומחשבות על שידוכים ועל חתונה וכו'

יש לי חוסר הבנה של כמה דברים:

1.איני יודעת לאיזה זרם אני משתייכת,למה אני הכי מחברת.. קורה לי מצב שאני ממש מתחברת לזרם מסוים ופתאום אני מבינה על אותו זרם דברים שלא ידעתי לפני כן ואז זה יוצר אצלי בלבול וחוסר הבנה מה אני רוצה להיות עכשיו ואיזה חתן ארצה בשבילי לעתיד ..

2. אני לא יודעת באיזה דרך להכיר את החתן שלי.. האם על ידי שידוך,האם לדבר עם אנשים וכך זה יהיה מפה לאוזן לא יודעת.. להתפלל שזה קודם כל אני מתפללת אבל משהו אצלי כל הזמן מתריע בי לעשות עוד משהו..

אשמח לדעת מה הרב חושב לגבי כל זה.

בתודה מראש.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

1. אני מציע לנסות להעמיק בעניין. לקרוא ולשמוע את דבריהם של רבנים שונים ממגזרים שונים ולראות איפה ליבך מוצא יותר את מקומו.

יחד עם זאת, בכלל לא בטוח שכל אחד חייב להגדיר את עצמו כשייך לציבור מוגדר זה או אחר. יש טוב במגזרים שונים ואפשר לקחת מכל אחד את הטוב שבו. במיוחד בשנים האחרונות ישנם בעלי תשובה רבים שלא מגדירים את עצמם כשייכים למגזר כזה או אחר, ואפשר בהחלט לחיות בין העולמות הללו (יחד עם הצורך בהחלטות נקודתיות כמו למשל מוסדות החינוך של הילדים, אם כי גם בהם יש מגוון גדול). וממילא אפשר למצוא חתן שלא מגביל את עצמו בהגדרות הללו.

2. זה בהחלט רעיון טוב לפעול באופו מעשי יחד עם התפילות. אפשר לפנות לחברות או לזוגות מבוגרים יותר שמכירים אותך ואת עולמך, ולבקש שיחשבו על רעיונות עבורך. אפשר לפנות לרבניות שבעליהן מלמדים בישיבות שנראה לך שיש סיכוי למצוא משם, ואפשר גם לפנות לשדכניות או לאתרים שעוסקים בשידוכים (אם כי אולי כדאי לנסות למצות את האפשרויות של היכרות דרך מכרים משותפים לפני שמתחילים להוציא על כך כסף).

בהצלחה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן