שחרית אחרי זמן תפילה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 17/01/19 12:39 יא בשבט התשעט

שאלה

שלום,אני חייל בצבא ויוצא לי להיות בבית הכנסת לא מעט

קורה לא מעט שבאזור 10,11 אחרי זמן תפילת שחרית נכנסים בחורים שמתחזקים ומניחים תפילין ושואלים אותי אם אפשר להתפלל עמידה של 18 ב11 בבוקר נגיד

שזה אחרי סוף שחרית ולפני חצות היום.

מה אני צריך לענות להם? עדיף שיתפללו עמידה בשעה הזו או שלא?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום

ניתן להתפלל תפילת שחרית אף אחרי 'זמן תפילה' המוגדר בלוחות.

ישנה מחלוקת במשנה עד איזה שעה זמנה של שחרית. לדעת רבי יהודה עד ארבע שעות, לדעת חכמים עד חצות. להלכה נפסק כרבי יהודה, אבל לא באופן מוחלט.

זמן תפילת שחרית כפי שנפסק (ארבע שעות מתחילת היום, זמן 'גר"א' המופיע בלוח) משפיע על שני דברים:

1. המתפלל אחרי זמן זה, לא מקבל שכר תפילה בזמנה.

2. לדעת הספרדים - אדם המתפלל אחר זמן תפילה אינו רשאי לומר את ברכות קריאת שמע. לדעת יוצאי אשכנז, במצב של אדם שהיה אנוס וכד' - יכול לברך.

אבל לעניין התפילה עצמה - צריך להתפלל גם אם עבר זמן התפילה, עד חצות.

למעשה: אמור להם שיניחו תפילין, יגידו קריאת שמע ויתפללו תפילת עמידה.

ואם הגיעו אחר חצות - ימתינו כמחצית השעה, עד זמן מנחה - ויתפללו עמידה עם תפילין במנחה. (ואם הפסידו שחרית בשוגג, יכולים להשלים ולהתפלל מנחה פעמיים).

(מקורות: שולחן ערוך אורח חיים סימן נח | משנה ברורה וביאור הלכה שם | שולחן ערוך סימן פט וסימן קט | הליכות עולם פרשת וארא אות ג)

בהצלחה בשירותך ובשליחותך!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן